18 Şubat 2015 Çarşamba

Ne çektik be şu yıldızlardan





Bu gece yeniay adı verilen ay ve güneş kavuşumunun gerçekleşmesi nedeniyle yüksek enerjili bir duruma geçmiş bulunacağız. Kovaları ve balıkları etkileyen bu dönemde Satürn’ün çabayı, Neptün’ün bolluk ve bereketi temsil ettiği varsayarsak bu burçları oldukça hareketli günlerin beklediğini söyleyebiliriz.. bla bla bla

Merak etmeyen, okumayan, bilmeyen kaldı mı?
Burcun ne? Diye sormayan var mı?
Yok!

Aa sen yengeç burcusun, biz hayatta anlaşamayız, diye ilişkiyi başlamadan bitiren mi ararsın, çocuğum terazi burcunda doğsun diye ameliyat gününü ayarlayan mı ararsın, evlilik tarihini Venüs’ün durumuna göre belirleyen mi ararsın!

Bazı kuruluşların, mekanların açılış tarihlerine göre yükselen burcunu bile tasarladıkları şeyler var yahu!

‘Bugün yapacağınız işleri parasal getirilerine göre değerlendireceksiniz, yakın çevrenizle iletişiminiz aktif olacak, arkadaşlarınızla plan yapmak için harika bir haftaya giriyorsunuz, ilişkinize bir soluk getirmek için aktivitelerde bulunabilirsiniz, iş ilişkilerinizde daha açık olun, harcamalarınızı kısın.. Hadi lan oradan!

Balıklar duygusaldır, yengeçler yan yürüyüp yan çizerler, kovalar özgürlüğüne düşkündür, başaklar titizdir, ikizlerin ne bok yediği belli değildir, koçlar liderdir, aslanlar kraldır, akrepler sokar, teraziden dost köy ekmeğinden tost olmaz.. Niye kendimizi bu kalıplara sokuyoruz ki!

Efenim astroloji bir bilim dalıymış. Biz bilim dallarını da siktir ettik..
Okuduk, bilmediğimizi öğrendik, bildiğimizi pekiştirdik, gerisini koyuverdik..

Ulan nolucak anasını satayım, düşsen, yorulsan, dağılsan, yenilsen, yanılsan, yarılsan nolucakk? Sonuçta öyle de mutsuz, böyle de mutsuz.. En azından yapmadım da mutsuzum demezsin!

Venüs sana saçmaladığın yerleri fark etme enerjisi veriyorsa ne ala.. Yoksa sanane Jüpiter ile Satürn’ün tam kare yaparak Başak’a girmesinden.. Merkür gerileyince mutlu mu oluyorsun, para mı kazanıyorsun, dönsünler dursunlar yörüngelerinde, sen kendine bak, vicdanına, ruhuna.. Bırak artık hangi burcun neyi nasıl yaptığına..

Artık mutluluğun resmine bakmayacağız.. o resmi biz yapacağız!

Selamlar olsun Abidin Dino’ya da..


11 Şubat 2015 Çarşamba

İnsanlar sahip olamayacakları şeyleri isterler




Tam bir klişe!

Ve aslında bu insan davranışının faktörüdür. Tamam böyle kabul edelim, bazı gerçeklerden kaçılmıyor.
İlişkiler dediğimizde ise dünya duruyor. Çünkü hayatın anlamı mutlu bir beraberlikten geçiyor. Bazılarımıza göre.. 
Bana göre hiç değil!

Hayatın bir anlamı varsa eğer onu ilişkinin dışında aramak gerek, böylece o insan sizin tüm hayatınız olmaktan çıkar. Mutlu olabilmek için tek kaynağa başvurduysanız onun değerini gözünüzde büyütürsünüz. Yani, ‘o benim için hayatta tek, o giderse yaşayamam, dünya başıma yıkılır, kalbim durur’ gibi söylemler acizliğinizin altına imzanızı atmaktan başka bir şey değildir. ‘Tamam bakalım, neler olacak, belki de nefes alabileceğim bir boşluk oluşacak’ gibi bir düşünce tarzı ise sizi daha çekici kılacaktır.

Kimseye hayatında değerli olan bir kişiye kapıyı göstersin falan demek istemiyorum. Sadece yaşamın diğer alanlarından da zevk almalı diyorum. Çeşnisi bol bir dünyada yaşıyoruz, eğer mutluluğunuzu bir kişinin tekeline bağlarsanız sonunda zırlayan siz olursunuz.

Burada yanlış anlaşılmamak adına belirtmek isterim ki ‘gidin bir başkasıyla olun’ değildir çıkarılacak sonuç. O birisi hayatınızdayken ve siz aslında çok mutluyken kapılarınızı dünyanın üzerine kapatmayın. Sizi mutlu edecek daha o kadar çok şey var ki..
Bu durumda ilişkinizde yaşadığınız ufak bir sorun büyümez, büyüse de siz bunu sklemezsiniz. Çünkü zevk aldığınız hobileriniz, sevdiğiniz arkadaşlarınız vardır. Aileniz size destek olacaktır, dereden sular şırıl şırıl akıyordur, gökyüzünde kuşlar uçuyordur, minik bir kedi size sırnaşıyordur, sokaktan geçen çocuk gülümsüyordur, ellerin boya yapabiliyor, bacakların koşabiliyordur, hala arkandan laf atan olabiliyordur, göz kırpma yetini kaybetmemişsindir.

Ona içeride kendisine ait olduğunuzu fakat kapının kapalı olmadığını, her an dışarı çıkabileceğinizi hissettirirseniz eğer ne ala!

Fakat biri sizin varlığınızdan ve o varlığın hep orada duracağından eminse kaybedişinize kadeh kaldırabilirsiniz.

Kolunuz ağrıyor ve doktora gidiyorsunuz. Doktor diyor ki, eğer kolunuzla ilgili dediklerimizi yapmazsanız kolunuzu kesmek zorunda kalabiliriz. Kolunuzu kaybedeceğinizi anladığınız zaman onun kıymetini de anlıyorsunuz. O hesap işte!

Bu şüpheyi onun kafasına yerleştirin ve hadi bir sigara yakın.. Hak ettiniz..

Sonra da bana yazın, sigaranın tadı nasıl, ne gibi, nasıl tarif edilir?


Sigara içmeyenlere not: birkaç satır üstteki tavsiye sigara içenler içindir, sakın siz alınmayın üzerinize..